Neçirvan Barzani, Diyarbakır’da düzenlenen büyük Newroz kutlamasına mesaj gönderdi. “Bugün Newroz’u kutlarken, barışa olan samimi desteğimizi vurgulamak istiyoruz. Türkiye’de barışın sağlanması tarihi bir görevdir ve hem Kürt hem Türk halklarının, hatta tüm bölgenin çıkarınadır. Barış, nesillerimiz için parlak bir geleceği garanti altına alacak tek yoldur” dedi.
Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani’nin mesajını sahnede Kürdistan Bölgesi Başkanlığı Sözcüsü Dilşad Şahab okudu.
Neçirvan Barzani mesajında “Diyarbakır’da oluşturduğunuz bu muazzam kalabalık başlı başına bir yaşam ve güzellik bayramıdır; Kürt halkının kardeşlik ve karşılıklı kabul arzusunun ve mesajının bir nişanesidir” ifadelerine yer verdi.
Barışa dair güçlü bir mesaj veren Neçirvan Barzani, “Bugün Newroz’u kutlarken, barışa olan samimi desteğimizi vurgulamak istiyoruz. Türkiye’de barışın sağlanması tarihi bir görevdir ve hem Kürt hem Türk halklarının, hatta tüm bölgenin çıkarınadır. Barış, nesillerimiz için parlak bir geleceği garanti altına alacak tek yoldur” dedi.
Neçirvan Barzani’nin mesajı şöyle:
“Değerli kardeşlerim, saygıdeğer katılımcılar,
Newroz Bayramı’nı ve yeni Kürt yılını, bugün burada renkli Diyarbakır’da Newroz’u kutlamak için toplanan siz değerli halkımıza ve tüm Kürt halkına en içten dileklerimle kutluyorum.
Newroz bizim için özel bir bayramdır; yeniden doğuşun ve yaşama iradesinin sembolüdür. Aynı zamanda her zaman özgürlük ve birlikte yaşama susamış bir milletin umutlarının göstergesidir. Umuyorum ki bu bayram herkes için hayır ve huzura vesile olur.
Diyarbakır’da oluşturduğunuz bu muazzam kalabalık başlı başına bir yaşam ve güzellik bayramıdır; Kürt halkının kardeşlik ve karşılıklı kabul arzusunun ve mesajının bir nişanesidir.
“Türkiye’de barışın sağlanması tarihi bir görevdir”
Bugün Newroz’u kutlarken, barışa olan samimi desteğimizi vurgulamak istiyoruz. Türkiye’de barışın sağlanması tarihi bir görevdir ve hem Kürt hem Türk halklarının, hatta tüm bölgenin çıkarınadır. Barış, nesillerimiz için parlak bir geleceği garanti altına alacak tek yoldur.
Bizler kadim komşularız ve kader ortağıyız. Kaderimiz ve çıkarlarımız ortaktır. Ancak birliktelik ve huzur yoluyla engelleri aşabilir ve herkes için onurlu bir yaşam inşa edebiliriz.
“Daha fazla adım atılmasını bekliyoruz”
Burada, barışın tesisi için şimdiye kadar atılan tüm adımlar için teşekkür ve takdirlerimi yineliyorum. Bu çabalara umutla bakıyor ve daha fazla adım atılmasını bekliyoruz.
Bizler Kürdistan Bölgesi olarak, barışın başarıya ulaşması için her türlü iş birliğine hazır olduğumuzu tekrar ifade ediyor; çatışmaların son bulmasını ve istikrarın kalıcı hale gelmesini umuyoruz. Bölgenin ağır savaş ve çatışmalardan geçtiği bu günlerde, gelin hep birlikte barışı kalıcı bir gerçeklik haline getirmek için hep birlikte çalışalım.
Newroz’unuz kutlu olsun, her yılınız hayır ve esenlik içinde geçsin.”
/Kaynak: Rûdaw/











