Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de dahil olduğu 59 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Soruşturmanın Nilüfer Belediyesi dönemine uzandığı, arama ve el koyma işlemlerinin yapıldığı bildirildi.
CHP’li belediyelere yönelik operasyon ve soruşturma dalgası devam ediyor.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de aralarında bulunduğu 55 kişi, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme ve suç işlemek amacı ile kurulan örgüte üye olma, rüşvet, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama ve imar kirliliğine neden olma” iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı.
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, söz konusu soruşturma kapsamında Nilüfer ilçesinde dönemin Nilüfer Belediye Başkanları Mustafa Bozbey ve Turgay Erdem ile bazı belediye çalışanlarının inşaat projelerinde rüşvet karşılığında usulsüz emsal artışları yaparak kendilerine ve proje sahiplerine maddi menfaat sağladıkları öne sürüldü.
Açıklamada, söz konusu soruşturmanın Bozbey’in Nilüfer Belediye Başkanlığı dönemi ve tutuklu eski Nilüfer Belediye Başkanı Tuncay Erdem’e yönelik olduğu ifade edildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü görevlilerince 31 Mart 2026’da aralarında suç örgütü lideri konumunda bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Nilüfer Belediyesi Eski Başkanı Turgay Erdem’in de (tutuklu) bulunduğu 59 şüpheliye yönelik olarak Bursa merkezli toplam 5 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 55 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı, şüphelilere ait 51 ikamet, 23 adet şirket/iş yeri ve 1 adet vakıf adresi ile şüphelilerin kullanımında olan araçlarında arama ve el koyma işlemlerinin yanı sıra firari 4 şüpheli hakkında yakalama çalışmalarının devam ettiği, Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Öte yandan Bozbey’in evinde arama yapıldığı ve telefonuna el konulduğu belirtildi. Bozbey’in eşi, kızının da aralarında olduğu bazı yakınları hakkında da gözaltı kararı olduğu ifade edildi.
AÇIKLAMA YAPMASINA İZİN VERİLMEDİ
Gözaltına alınan Bozbey ve ailesinin yaşadıkları evden polisler tarafından çıkarıldıkları ana ilişkin görüntüler paylaşıldı. Görüntülerde Bozbey’in gazetecilere açıklama yapmasına izin verilmediği görüldü.
Bozbey, 2019’da nilüfer belediye başkanlığı görevinden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmak için ayrılmıştı.
/Kaynak: Birgün/











