Bizot’un ikinci sayısı Mehmet Atlı dosyası ile çıktı

Kültür-Sanat

Kültür, sanat ve edebiyat dergisi “Bizot” ikinci sayısıyla (Bahar 2026) okurlarla buluştu. Yeni bir kültür, sanat ve edebiyat platformu olarak kurulan Bizot dergisi Mart 2026’da Kürtçe severlerin eline ulaştı. Her mevsim başında üç ayda bir yayınlanan derginin her sayısında edebi, sanatsal ve eleştirel yazılar yer alıyor. 

İkinci Dosya: Sanatçı Mehmet Atlı

Bizot’un ikinci sayısında ünlü sanatçı Mehmet Atlı hakkında özel bir dosya hazırlandı. Dergide Mehmet Atlı ile detaylı bir röportaj yer almakta ve birçok yazar onun eserleri ve sanatı hakkında hem Kürtçenin hem Kurmanci hem de Zazaki yazılar yazmıştır. Derginin kapağında da Mehmet Atlı fotoğrafı ve “Yıllardır sesimin peşinden giderim” başlığı dikkat çekiyor. İç kapakta merhum şair Ehmed Huseynî ve merhum yazar M. Emin Bozarslan da yer alıyor. 

Kurmanci ve Zazaki bir arada 

Bizot’un diğer önemli bir özelliği de derginin her iki Kürtçe lehçesini de (Kurmanci ve Zazaki) içermesidir.

Dergide: 

  • Şiir ve Öyküler
  • Röportajlar ve Araştırmalar 
  • Eleştirel ve Teorik Metinler 

her iki lehçeyle de yer almaktadır bu derginin zenginliğini göstermektedir.

Amaç: Dil Sanatı ve Edebiyatı Geliştirmek 

Derginin editörleri asıl amaçlarının “dili geliştirmek”, yazarlar ve okuyucular için özgür bir platform oluşturmak olduğunu belirtiyor. “Editörden” başlığında şöyle deniyor: “Dergi yayınlamak dilleri zenginleştirmek için büyük bir güçtür, Biz de Bizot’u çıkarırken bu vizyonla dergiciliğe yaklaşıyoruz.” 

Dergiye nerden ulaşabilirsiniz? 

Dergiye ulaşmak isteyen okuyucular dergiyi pek çok kitabevinde bulabilirler. Ayrıca online olarak ulaşmak için de aşağıdaki adresler de mevcuttur: 

 Teknik Bilgi: 

  • Adı: Bizot (Kültür, Edebiyat ve Sanat Dergisi) 
  • Sayı: 2 (Bahar 2026) 
  • ISSN: 3108-6985 
  • Yayın: Pola Kitap 

Daha fazla bilgi için: Bizot editörleriyle e-posta veya derginin sosyal medya hesapları aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

İstanbul enflasyonu belli oldu: Yüzde 2,97
Erdoğan: Darbecilik CHP’nin karakteri ve kimliğidir

Öne Çıkanlar