İmamoğlu’ndan ‘İBB Davası’ tahliyelerine ilişkin açıklama: Önce adalet önce hürriyet

GündemPolitika

İBB davasında 18 kişi hakkında tahliye kararı verilmesinin ardından CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi’nin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

İmamoğlu, tahliyelere ilişkin açıklamasında, “Annelerin ve babaların evlatlarına, evlatların anne ve babalarına kavuşmaları bir nebze de olsa hepimizi rahatlatmıştır” ifadelerini kullandı.

İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve Ekrem İmamoğlu’nun da sanıkları arasında yer aldığı 407 sanıklı İBB davası dördüncü haftasında sürdü. Davanın 15. celsesinde dün ara kararını açıklayan mahkeme, 18 kişi hakkında tahliye kararı verdi. Böylece davadaki tutuklu sanık sayısı 89’a düştü.

İmamoğlu’ndan tahliye mesajı

Tahliye kararlarının ardından Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi hesabından açıklama yaptı. İmamoğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Bir yılı aşkın süredir devam eden 19 Mart Darbesi sürecinde tutuklanan, sırf benimle çalışıyorlar diye eziyet edilen insanlardan; en azından bir kısmının tahliye olmasına sevindim.

Annelerin ve babaların evlatlarına, evlatların anne ve babalarına kavuşmaları bir nebze de olsa hepimizi rahatlatmıştır.

Allah milletimizi iftiralardan ve hukuksuzluklardan korusun!

Önce Adalet, Önce Hürriyet!”

18 kişi hakkında tahliye kararı

Mahkeme, Kadriye Kasapoğlu, Sırrı Küçük, Ali Üner, Evren Şirolu, Altan Ertürk, Ebubekir Akın, Fatih Yağcı, Hüseyin Yurttaş, Kadir Öztürk, Mahir Gün, Başak Tatlı, Mustafa Bostancı, Nazan Başelli, Davut Bildik, Sabri Caner Kırcı, Baran Gönül, Şehide Zehra Keleş Yüksel ve Esra Huri Bulduk hakkında tahliye kararı verdi. Duruşma savcısı, 31 Mart’ta açıkladığı mütalaasında tutuklu sanıklardan Sırrı Küçük, Fatih Yağcı, Evren Şirolu, Kadriye Kasapoğlu, Ali Üner, Ebubekir Akın ve Davut Bildik hakkında tahliye talep etmişti.

Kaynak: T24

İlginizi Çekebilir

Rusya, Çin ve Fransa, BMGK’de Hürmüz Boğazı’na askeri harekata karşı çıktı
TÜGVA’nın programı için Diyarbakır’a gelecek olan Akın Gürlek’e hava muhalefeti

Öne Çıkanlar