ABD ve İsrail’in 28 Şubat’taki saldırılarının ardından gerilen bölgede İran, Hürmüz Boğazı’ndan geçişi kısıtlayarak günde en fazla 15 gemiye izin vereceğini açıkladı.
İran’ın, ABD ile yapılan ateşkesin ardından günde en fazla 15 geminin Hürmüz Boğazı’ndan geçişine izin vereceği belirtiliyor.
Rusya’nın TASS haber ajansına konuşan İranlı kıdemli bir yetkili, İran’ın ABD ile yaptığı ateşkes anlaşması kapsamında günde en fazla 15 geminin Hürmüz Boğazı’ndan geçmesine izin vereceğini söyledi.
ABD ve İsrail’in 28 Şubat’ta İran’a hava saldırılarını başlatmasının ardından çatışma tüm bölgeye yayılmış ve İran Hürmüz Boğazı’nı trafiğe kapattığını açıklamıştı.
Küresel petrol sevkiyatlarının beşte birinin yanı sıra gübre ve sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) gibi pek çok emtianın sevkiyatında bu boğaz kullanılıyordu.
/Kaynak: İlke Tv/









