🔴CHP kulislerine yansıyan bilgilere göre; “mutlak butlan” kararı çıkması halinde nasıl bir yol haritası izleneceğine dair hazırlıklar yapıldı. CHP’nin Genel Merkez ve il binalarını terk etmeme kararı aldığı, kayyımların binalardan girişine izin verilmemesi yönünde hazırlık yapıldığı öğrenildi.
Öte yandan; yedek parti ile devam etme fikrinin kulislerdeki yerini koruduğu ve mutlak butlan çıkması halinde evrakların kayyımlara teslim edilmeyeceği de öğrenildi.
Nefes’in haberinegöre; CHP’de “mutlak butlan” çıkması ihtimaline karşı hazırlıklar ve yol haritası oluşturuldu.
Mutlak butlan kararı çıkar çıkmaz parti yöneticileri CHP Genel Merkezi terk etmeme kararı alacak. CHP’liler mahkemenin belirleyeceği yeni yöneticilerin Genel Merkez’e ve il binalarına girişine izin vermeyecek. 81 il yönetimi de il başkanlıklarını terk etmeyecek.
Partide bulunan resmi belgelerin mutlak butlanın ardından ilan edilecek yeni yönetime teslim edilmemesi de gündemde. Bu kapsamda karar, üye kayıt, gelen-giden evrak defterleri gibi resmi kayıtlar yeni yönetime teslim edilmeyecek. CHP yöneticileri böylece ilan edilen yeni yönetiminin yasal olarak herhangi bir karar almasını engelleyeceklerini düşünüyor.
CHP kulislerinde özellikle de baskın bir seçim olması durumunda seçimlere butlan yönetimiyle değil “yedek-yeni parti” yönetimiyle gidilmesi gerektiği fikri ağır basmaya başladı.
/t24/










