TBMM’deki istismar davasında tutuklu sanıklara tahliye

Gündem

TBMM’de stajyer öğrencilere yönelik istismar iddialarıyla yargılanan dört tutuklu sanık hakkında tahliye kararı verildi. Avukatların itirazlarına rağmen alınan karar sonrası dava 2 Temmuz tarihine ertelendi.

 

TBMM’deki stajyer öğrencilere cinsel istismar yargılamasından tahliye kararı çıktı. Toplam 16 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan 4 sanığın tahliyesine hükmedildi.
Biri tutuksuz dördü tutuklu toplam beş sanığın yargılandığı davada sanıklar, stajyer çocuklara cinsel içerikli mesaj attıklarını kabul etti.

Sanıklardan biri, “Akşam otururken mesaj atmış oldum” ifadesini kullandı. Bir sanık ise eşinin kendisinden boşanmak istediğini belirterek dava süreçlerinde mağdur olduğunu savundu. Davaya katılan mağdur çocukların aileleri ise şikâyetlerinin devam ettiğini vurgulayarak, “Çocuğum numara vermiş olsa bile bu mesajlar mı atılmalı?” diye sordu.

AİLELERİN ADALET TALEBİ

Mağdur çocukların avukatları, tüm deliller toplandığını ve duruşmanın karar duruşması olmaması halinde mağdurların olumsuz etkileneceğini kaydetti. Uzun yargılamaların hukuki süreçleri zedeleyeceğini belirten avukatlar, “Meclis’te istismara uğrayan çocuklar için adalet talep ediyoruz” dedi. Avukatlar sanıkların cezalandırılması istedi.

TAHLİYE KARARI

Mahkeme heyeti, sanık ve avukat beyanların ardından tutuklu dört sanığın da tahliyesine hükmetti. Davanın, 2 Temmuz’a ertelendiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

TBMM lokantasında stajyer olarak çalışan çocukların, TBMM çalışanları tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığı ortaya çıkmış, istismarın yıllardır devam ettiği kaydedilmişti.

TBMM Genel Sekreterliği 1 kişinin devlet memurluğundan çıkarıldığını, 2 kişinin ise iş akdinin sonlandırıldığını bildirmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, beş sanık hakkında, “Çocuğa karşı cinsel taciz” ve “Sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğu cinsel istismarı” suçlarından dava açıldı. İddianamede dört öğrenci mağdur sıfatıyla yer alırken sanıklar hakkında 16 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

/Kaynak: Birgün/

İlginizi Çekebilir

İran: Dünya Kupası’na katılacak sporculara vize için Amerika’ya başvurduk
Avrupa Birliği Balkan ülkelerinin üyelik sürecini hızlandırıyor

Öne Çıkanlar