Açıklamada, “Pakistan Kara Havacılık Komutanlığına ait bir Mi-17 helikopteri, bugün Muzaffarabad yakınlarında kalkış esnasında teknik bir arıza nedeniyle düşmüştür,” ifadelerine yer verildi.
Kaç kişinin hayatını kaybettiğine dair net bir sayı verilmezken, “Helikopterde bulunan tüm personel şehit olmuştur,” denildi.
Kaza, bölge başkenti Muzaffarabad yakınlarında, yakın zamanda yasaklanan çeşitli grupların ittifakı olan Müşterek Avami Eylem Komitesi tarafından çağrısı yapılan ve halen devam eden bir protesto ve grev dalgası sırasında meydana geldi. Ancak askeri yetkililer, protestolar ile kaza arasında herhangi bir bağ olduğuna dair bir imada bulunmadı.
Görgü tanıkları, helikopterin helikopter pistinden kalkışından kısa bir süre sonra düştüğünü belirtti. Olay yerine hızla intikal eden ambulanslar, kurbanları yakındaki bir hastaneye taşıdı.












