Aysel Doğan mezarı başında anıldı

Gündem

Aysel Doğan, mezarı başında düzenlenen anmada anıldı. Katılımcılar, Doğan’ın barış, hakikat ve kimlik mücadelesindeki rolünü vurgulayarak “Barış gelene kadar onun yolundan ilerleyeceğiz” mesajını verdi.

Avrupa’dan Türkiye’ye gelen ve İkinci Barış Grubu’nda yer alan Kürt kadın siyasetçi Aysel Doğan, ölümünün 4’üncü yılında Dersim Asri Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı.

Anmaya, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) temsilcileri ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Saygı duruşunun ardından anmada konuşan Dersim Milletvekili Ayten Kordu, Aysel Doğan’ın bu topraklara barış ve adaletin gelmesi için çalıştığını belirterek, şunları söyledi:

“Kürt halkı ve Türkiye halklarının onurlu yaşamı için hayatını verdi. Dêrsim için çok emek verdi. Mücadeleye ve emeğe katkıları çok büyüktü. Keşke Aysel abla aramızda olsaydı ve barış sürecini görseydi. Aramızda olsaydı sürecin inşasına ciddi katkıları olacaktı. Aysel abladan öğreneceğimiz çok şey vardı. Kendisi Dêrsim için bir tarihti. Bu toprakların hakikatine, kimliğine ve inancına sahip çıkıp onu koruyan ve nehaklık yapanı eleştiren güçlü biriydi. Bizim yolumuzu hep aydınlatacak ve yolumuza çerax olacak. Onun yarattığı emekleri barışla, barış ve demokratik toplumla ve özgürlükle taçlandırmak için de elimizden geleni yapacağımıza kendisine ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenle söz veriyoruz.”

‘Barış gelene kadar yolundan ilerleyeceğiz’

DEM Parti Dersim İl Eşbaşkanı Özcan Ateş de “Aysel Doğan dili, inancı ve hakikati üzerine çok emek verdi. Çok zulüm gördü ama her defasında ‘Kadınım, Aleviyim, Kırmancım o da yetmiyor Dêrsim’liyim’ diyordu. Işıklar yoldaşı olsun. Sana söz olsun ki barış gelene kadar senin yolunda ilerleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından lokma dağıtıldı edildi, çeraxlar uyandırıldı ve karanfiller bırakıldı.

/Kaynak: Mezopotamya Ajansı/

İlginizi Çekebilir

Süleyman Soylu’dan Burcu Köksal açıklaması: Görüşmem olmadı
Halk TV’de bir ayrılık daha: Remziye Demirkol istifa etti

Öne Çıkanlar