CENTCOM İran’a karşı saldırıların başladığını duyurdu

DünyaGündem

🔴 ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), İran tarafından düşürüldüğü belirtilen ABD Ordusu’na ait helikoptere yanıt olarak “meşru müdafaa” kapsamında İran’a saldırılar başlattığını duyurdu.

Komutanlık açıklamasında, “CENTCOM, dün ABD ordusuna ait bir Apache helikopterinin düşürülmesine yanıt olarak, Başkomutan Donald Trump talimatıyla bugün saat 17.00’de (ABD Doğu Saati) İran’a karşı meşru müdafaa amaçlı saldırılar düzenlemeye başladı. Bu operasyon, İran’ın haksız saldırganlığına orantılı bir yanıt niteliğindedir” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hürmüz Boğazı üzerinde devriye görevi yapan ABD ordusuna ait bir Apache helikopterinin İran tarafından düşürüldüğünü belirterek, “ABD’nin bu saldırıya zorunlu olarak karşılık vermesi gerekmektedir” değerlendirmesinde bulunmuştu.

/Bloomberg/

Etiketler: Öne çıkanlar

İlginizi Çekebilir

ABD yakıt ikmal uçakları Basra Körfezi’nde uçmaya başladı

Öne Çıkanlar