🔴 CHP, Adalet Bakanlığı basın müşavirinin WhatsApp grubunda ‘değiştirilen tutuklu ifadelerini basına servis ettiği’ni ve bunun ortaya çıkmasıyla bakanlığın grubu ‘apar topar’ kapattığını öne sürdü.
İddia X’teki ‘CHP İletişim’ hesabından yayınlandı. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi: “Tarafsız olması gereken, 86 milyonun hukukundan sorumlu olan bir Adalet Bakanlığı, kumpasçılık yapar mı? Bugün suçüstü yakalandılar! Bakanlık Basın Müşaviri, ‘Word’ dosyasına alınan ve değiştirilen tutuklu ifadelerini basına servis ediyor.”
Bir WhatsApp konuşmasının ekran görüntüsünün de yer aldığı gönderide ‘orijinal PDF dosyalarına bakınca değişikliklerin tek tek ortaya çıktığı’ iddia edildi.
Söz konusu görüntü şöyle:

‘Bakanlık grubu apar topar kapattı’
Söz konusu paylaşımın ardından ikinci bir gönderide WhatsApp grubunun kapatıldığı söylendi:
“Suçluların telaşı! ‘Adalet’ Bakanlığı, yaptığımız paylaşımın ardından WhatsApp grubunu apar topar kapattı. Bu gidiş, gidiş değildir. Panik hâlinin ve suçüstü yakalanmanın göstergesidir.”








