🔴Ataşehir Belediyesi Başkanı Onursal Adıgüzel’in gözaltına alınmasına tepki gösteren binlerce yurttaş, Ataşehir’de düzenlenen Millet İradesine Sahip Çıkıyor mitingi için bir araya geldi.
19 Mart 2025’te gerçekleştirilen operasyonlara tepki için başlatılan Millet İradesine Sahip Çıkıyor mitinginin yüz beşincisi olan mitinge yurttaşların yoğun katılım sağladığı görüldü.
Miting CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mektubunun okunmasıyla başladı. İmamoğlu mektubunda “Öyle bir bataklığa saplandılar ki; iftiralarını ve yalanlarını büyüttükçe, milletin gözünde küçülüyorlar” dedi.
İmamoğlu’nun mektubun ardından kürsüye CHP Genel Başkanı Özgür Özel çıktı.
Özgür Özel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek “Bak bu meydana da sen birazcık daha kudur” derken toplanan kalabalık “Diplomasız Erdoğan” sloganı attı.
Özgür Özel, kitleye İstiklal Marşı’nın “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım, Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım.” dizelerini okuttu.
Konuşması sırasında “Diplomasız Erdoğan” ve “Tayyip istifa” sloganları atılınca Özel, eliyle kalabalığı işaret etti ve “Şöyle bir anlaşma yapalım; Ataşehir çok renkli, çok sesli, çok güçlü bir ilçe. İki ayrı güçlü ses birbirini beklesin, birbirini takip etsin. Önce bize bu haksızlıkları yapan, Ekrem Başkan’ın 32 yıllık diplomasını yok sayan, onun adaylığını engellemeye çalışana meydanın burası sesleniyordu. Kim yapıyordu bu kötülükleri” dediğinde halk, “Diplomasız Erdoğan” diye bağırdı. Özel, “O zaman bizim diplomamızı yok sayan kendi diploması hiç olmayan, bu kadar kötülüğü planlayan, arkasında duran ey Erdoğan! Ne yapsın Erdoğan?” diye seslendiğinde halk “Tayyip istifa” sloganları attı.
İMAMOĞLU: “HAKLI BİR DAVAYA KENDİNİ ADAMIŞ MERT, İNANÇLI VE İYİ YÜREKLİ 10 MİLYONLARIZ…”
Mitingde Ekrem İmamoğlu’nun mektubunu CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik okudu. İmamoğlu’nun mektubunda şu ifadelere yer verildi:
“Değerli İstanbullular, kıymetli Ataşehirliler, benim canım hemşehrilerim… Ataşehir’in iradesi, Ataşehir’in onuru, Onursal Adıgüzel Başkanımızı gece yarısı operasyonuyla gözaltına aldılar. Biz mertçe direndikçe, onlar namertçe yollara daha çok sapıyorlar. Biz, Silivri mahkemesinde yalanlarını ve iftiralarını yüzlerine vurdukça, onlar yeni kumpasların peşinde koşuyorlar. Yalanlarını daha büyük yalanlarla örtmeye uğraşıyorlar. Milletten kaçıyor, yalanlara sarılıyorlar.
Öyle bir bataklığa saplandılar ki; iftiralarını ve yalanlarını büyüttükçe, milletin gözünde küçülüyorlar. Onlar baskıyı, zorbalığı artırıp bizi korkutmaya ve sindirmeye çalıştıkça; bizim cesaretimiz ile direncimiz artıyor. Bir yanda bir avuç koltuk sevdalısı, öbür yanda milyonlarca vatan sevdalısı bizler varız! Bir yanda koltuklarını kaybettiğinde bir hiç olacak gözü dönmüşler, öbür yanda milyonlarla birlikte çoğalacak bizler varız! Sayılmayız parmak ile tükenmeyiz kırmak ile…
Ülkemize dayattıkları bu adaletsiz ve çürümüş düzeni değiştireceğiz. Her birimizi hapsetseniz, dışarıda tek bir Cumhuriyet Halk Partili kalmasa bile başaracağız. Çünkü bizim davamız, Cumhuriyet ve demokrasi davası. Bizim davamız, herkes için adalet ve hürriyet davası. Bizim davamız; herkes için refah, bolluk ve bereket davası. Haklı bir davaya kendini adamış mert, inançlı ve iyi yürekli 10 milyonlarız. Elbette kazanacağız. Can havliyle çırpınanların memlekete yaydığı karanlığa bakmayın. Sandık kurulacak, millet mührü vuracak. Onlar kaybedecek, milyonlar kazanacak. Her şey çok güzel olacak! Ekrem İmamoğlu. Silivri Zindanı.”
/Kaynak: BirGün/













