🔴İsrail’e düzenlenen füze saldırılarının ardından İran’ın hava sahasının batı kısmının ikinci bir duyuruya kadar kapatıldığı bildirildi.
İran, 8 Nisan’dan bu yana kırılgan bir şekilde devam eden ateşkeste ilk kez İsrail’e saldırı düzenledi. İran tarafından gelen açıklamalarda İsrail’in Lübnan’a süren saldırıları gerekçe gösterildi.
ABD Başkanı Donald Trump ilk açıklamasında “Çok yaklaşmıştık. Bir anlaşmanın önümüzdeki pazartesi, salı veya çarşamba imzalanacağını söylerdim. Ve şimdi bunlar oluyor” dedi.
Trump ayrıca İran’a “Füzelerinizi fırlattınız, bu kadar yeter. Masaya geri dönün ve bir anlaşma yapın” diye seslendi.
Diğer taraftan İran ordusuysa İsrail’in Lübnan’a saldırılarını genişletmesi veya İran’ın eylemlerine karşılık vermesi halinde ‘daha yıkıcı’ saldırılar düzenleneceğini duyurdu.
İran Sivil Havacılık Kurumu da güvenlik değerlendirmeleri dikkate alınarak ikinci bir duyuruya kadar hava sahasının batı kısmının kapatıldığı açıkladı.
Bu arada İsrail devlet televizyonu KAN, İran’ın İsrail’e yaklaşık 10 balistik füze fırlattığını bildirdi. Açıklamada İran’dan atılan tüm füzelerin önlendiği ileri sürüldü.
/Diken/











