🔴Çankaya Kaymakamlığı, dünyaca ünlü İranlı sanatçı Mohsen Namjoo’nun ilçede planlanan konserine ‘kamuoyunda oluşan haklı hassasiyetler’ gerekçesiyle izin vermedi.
Namjoo, 13 Haziran’da Congerisium Ankara’da konser verecekti.
Sanatçı bazı haber sitelerinde ve sosyal medyada ‘Kuran ayetlerini müzikleştirdiği’ söylenerek hedef gösterildi.
Bazı paylaşımlara Namjoo’nun İran’da bu nedenle beş yıl hapis cezası aldığı eklendi.
ABD’de yaşayan Namjoo, bu cezayı ‘Kuran’ı alay konusu yaparak lekelediği’ iddiasıyla 16 yıl önce almıştı.
50 yaşındaki sanatçı, İran şiirini Batı’nın blues müziğiyle harmanlayan şarkılar yapıyor. 2007’de ABD merkezli The New York Times ondan ‘İran’ın Bob Dylan’ı’ diye bahsetmişti
Söz konusu paylaşımların ardından Çankaya Kaymakamlığı’nın açıklaması şöyle: “İran asıllı Mohsen Namjoo’nun, 13 Haziran 2026 tarihinde planlanan konser etkinliğine kamuoyunda oluşan haklı hassasiyetler doğrultusunda izin verilmemiştir.”
Namjoo’nun konserleri daha önce de iptal edildi
Sanatçının 2012, 2022 ve 2025’te de Türkiye’deki konserleri iptal edilmiş, bazı gruplar sosyal medyada Namjoo’nun şarkılarında Kur’an ayetlerinden alıntılar kullanmasını eleştirmişti.
Namjoo o dönem şu açıklamayı yapmıştı: “Her zaman ilham kaynağım olan Kuran-ı Kerim’le asla alay etmedim, O’nu küçük düşürmedim. Ben ne dinsizim, ne de Allah’sızım.”
/Kaynak: Diken/










