Rojda’dan Harbiye’de unutulmaz gece: Şakiro’nun sesi binlerle buluştu

GündemKurdi

Kürt müziğinin sevilen sanatçısı Rojda, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’ndaki ilk konserinde büyük ilgi gördü. Yapay zekâ destekli Şakiro düetiyle izleyicilere duygusal anlar yaşatan Rojda, Gülistan Doku ve Rojin Kabaiş’i de anarak dayanışma mesajı verdi.

 

Kürt müziğinin sevilen sanatçılarından Rojda, kariyerinde ilk kez Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne aldı. Günler öncesinden biletleri tükenen konser, binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Harbiye Açıkhava’yı dolduran dinleyiciler, sanatçının seslendirdiği şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti. Yaklaşık üç saat süren konserde Rojda, hem sevilen eserlerini hem de Kürt müziğinin hafızasında yer eden parçaları seslendirdi.

Gecenin en dikkat çeken anlarından biri ise Kürt dengbêj geleneğinin efsane isimlerinden Şakiro’nun yapay zekâ teknolojisiyle hazırlanan görüntüsünün sahneye yansıtılması oldu. Rojda, dev ekrana yansıtılan Şakiro ile düet gerçekleştirirken, salondan uzun süre alkış aldı.

Konserde toplumsal hafızada iz bırakan isimler de unutulmadı. Uzun yıllardır akıbeti bilinmeyen Gülistan Doku ile Van’da şüpheli şekilde  hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş anıldı. Anma sırasında sahneye yansıtılan görseller izleyiciler tarafından alkışlarla karşılandı.

Rojda, konser boyunca barış, dayanışma ve kültürel hafızaya vurgu yapan mesajlar verirken, dinleyiciler sık sık sanatçıya eşlik ederek geceyi adeta büyük bir koro atmosferine dönüştürdü.

Harbiye Açıkhava’daki konser, hem Rojda’nın kariyerinde önemli bir dönüm noktası hem de Kürt müziği açısından sembolik bir buluşma olarak değerlendirildi.

 

/Kaynak: İlke Tv/

İlginizi Çekebilir

Özel sektör öğretmenleri Ankara’da: Mülakat dediniz hakkımızı yediniz
Tuncer Bakırhan: “Muhalefetle barışmadan toplumsal barış sağlanamaz”

Öne Çıkanlar