Türkiye’nin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ”30 ilde düzenlenen ‘Gürz-28’ operasyonlarında 147 kişinin yakalandığını” bildirdi.
Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, aralarında İstanbul, Antalya ve Diyarbakır’ın da bulunduğu 30 ilin cumhuriyet başsavcılıkları koordinesinde il jandarma komutanlıklarınca operasyonlar düzenlendiğini belirtti.
‘Kazıyıp atmak’
Operasyonlarda 147 kişinin gözaltına alındığını açıklayan Yerlikaya, “40 yıldır kardeşliğimize pusu kuran, milletimizin birliğine ve beraberliğine kastedenleri bu topraklardan kazıyıp atıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın yaptığı açıklamada, Kürtlere yönelik sürdürülen operasyonlar için etnik temizlik anlamına da gelen ”bu topraklardan kazıyıp atıyoruz” ifadesini kullanmasını dikkat çekti.
/Ajans/