Münih Otomobil Fuarı başlıyor

DünyaGündem

Almanya’nın Münih kentinde bugün başlayan ve 10 Eylül’e kadar sürecek olan Uluslararası Otomobil Fuarı’nın, Avrupalı ve Çinli otomobil şirketlerinin elektrikli araç üretimindeki rekabete bir kez daha sahne olması bekleniyor.

Almanya’nın Münih kentinde başlayan Uluslararası Otomobil Fuarı’nın, Avrupalı ve Çinli otomobil şirketlerinin elektrikli araç üretimindeki rekabete bir kez daha sahne olması bekleniyor.

Avrupalı ​​otomobil üreticileri, daha düşük maliyetli elektrikli araçlar üretmek için seferber olurken, özellikle Çin’in daha ucuz, daha tüketici dostu modeller geliştirmedeki liderliğine son vermek için mücadele ediyor.

Renault CEO’su Luca de Meo, Reuters’e yaptığı açıklamada, Çinli şirketlerin elektrikli araç üretimine çok daha önce başladığına dikkat çekerek, Çinli rakipleriyle maliyet farkını mutlaka kapatmaları gerektiğini vurguladı.

Luca de Meo, “Üretim maliyetleri düştüğünde fiyatlar da düşecek.” dedi.

Renault yöneticisi, gelecek yıl piyasaya sürecekleri elektrikli “R5” modelinin yine elektrikli Scenic ve Megane modellerinden yüzde 25 ila yüzde 30 daha ucuz olacağını söyledi.

Avrupa Çin için önemli bir pazar

Çinli otomobil üreticileri BYD, Nio ve Xpeng başta olmak üzere Çinli bütün elektrikli araç üreticileri için ise Avrupa en önemli pazarların başında geliyor.

Çinli elektrikli araç üreticileri, 2023 yılının ilk yedi ayında Avrupa’ya satışlarını bir önceki yıla oranla yüzde 55 artırarak 820 bine çıkardı.

 

/euronews/

İlginizi Çekebilir

Kerkük’te vurulan 19 yaşındaki Samed’in anneannesi: Elinde taş bile yoktu
Türkiye’den Avrupa Birliği’ne iltica başvurularında kabul oranı düşüyor

Öne Çıkanlar