Bulgaristan Türkiye sınırında 125 kilo altın ele geçirdi

DünyaGündem

Bulgaristan yetkilileri Türkiye sınırındaki Kapitan Andreevo geçiş noktasında değeri 5 milyon Euro’dan fazla olan 125 kilo altın ele geçirdiklerini açıkladılar. 

Euronews’te yer alan habere göre mücevher, külçe ve madeni paraları da içeren kargo, Kapitan Andreevo Gümrüğü, Ulusal Güvenlik Devlet Ajansı ve Sınır Polisi’nin katıldığı ortak bir operasyonla ele geçirildi.

Bulgaristan Gümrük İdaresi ve İçişleri Bakanlığı yetkililerinin katıldığı ortak bir brifingde 125 kilo altına el koyulduğu açıklandı.

Yetkililer brifingde, Bulgar vatandaşı olan sürücünün gözaltına alındığını belirterek, Bulgar-Türk vatandaşı olan bir başka kişinin de onunla birlikte araçta olduğunu ifade etti.

İçişleri Bakanı Atanas Ilkov, “Kaçakçılık çetesi hakkında birkaç ay önce bilgi edindik. Avrupa’dan Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye gidiyor,” dedi.

Kaçak altınlar Bulgaristan’dan Türkiye’ye giden bir araca gizlenmişti. Yetkililer, kapsamlı gümrük incelemesi sırasında, gösterge paneli kapağını çıkardıktan sonra aracın hava yastığı bölmesine gizlenmiş külçeler, madeni paralar ve diğer eşyaları keşfetti.

Yurt dışı alışveriş sitelerinden ithal edilen ürünleri vergisiz satmak kaçakçılık sayıldı

Gümrük Dairesi Müdürü Georgi Dimov, “Titiz gümrük incelemesinin 13 saatten fazla sürdüğünü” belirterek, bunun Bulgaristan sınırında bugüne kadar ele geçirilen en büyük miktarda kaçak altın olduğunu belirtti.

Orta Doğu’dan Batı Avrupa’ya uzanan uyuşturucu rotası üzerinde yer alan Bulgaristan, son yıllarda uyuşturucu ticareti ve kaçakçılığını önlemek için büyük adımlar attı.

/en/

İlginizi Çekebilir

Haber / Analiz: Fransa’da toplu tecavüz davasında Gisèle Pelicot perdeyi aralıyor
Şırnak: İl Başkanı dahil 41 kişi İYİ Parti’den istifa etti

Öne Çıkanlar