Lavrov: Orta Doğu topyekun savaşın eşiğinde

DünyaGündem

🔴 Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi’nde yaptığı konuşmada İsrail’in Lübnan’a saldırılarına dikkat çekti ve “Orta Doğu topyekun savaşın eşiğinde” ifadelerini kullandı.

BM Güvenlik Konseyi’nde yaptığı konuşmada bölgede çıkacak savaşı “birilerinin çok istediğini” belirten Lavrov, üstü kapalı şekilde ABD’yi hedef aldı.

Lavrov’un açıklamaları, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail tarafından öldürüldüğü iddialarının ardından geldi.

İsrail ordusunun Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Hizbullah’ın ana karargahına cuma günü öğleden sonra düzenlediği hava saldırısının ardından Nasrallah’ın sağlık durumu konusunda belirsizlik sürüyor.

İsrail medyasında yer alan Nasrallah’ın öldürüldüğü ile ilgili haberlerin ardından The Times of Israel gazetesine konuşan İsrailli bir yetkili, saldırının Hizbullah liderini hedef aldığını doğrularken, “Böyle bir saldırıdan canlı çıktığını hayal etmek çok zor,” ifadelerine yer verdi.

İran’ın resmi haber ajansı Tasnim Hizbullah’ın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Nasrallah ve örgütün Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safiyuddin’in güvenli bir yerde olduklarını, saldırılardan zarar görmediklerini ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtti.

İsrail, Hizbullah’ın askeri kapasitesini ve üst düzey Hizbullah komutanlarını ortadan kaldırmayı amaçladığını belirterek, Lübnan hedeflerine yönelik saldırılarını önemli ölçüde arttırdı.

/euronews/

İlginizi Çekebilir

Astana ülkeleri Dışişleri Bakanları toplandı
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ‘İdam’ çağrısı yaptı

Öne Çıkanlar