Cuma Çiçek: Devletteki kriz Kürt meselesinin çözümüyle aşılabilir

GenelGündem
🔴 Kürt meselesine dair son gelişmeleri İlke TV’ye değerlendiren siyaset bilimci Cuma Çiçek, konuyu yeniden siyasetin gündemine taşıyan nedenlerin başında sınır ötesinde yaşanan radikal kırılmaların geldiğini ifade etti.

Çiçek, Türkiye’nin demokratikleşmesinde belirleyici bir yerde duran meselenin çözümünün, aynı zamanda 2010 Anayasa referandumundan bu yana süren ‘devlet krizini’ aşma potansiyeli  taşıdığını da belirtti.

Devlet Bahçeli’nin Dem Partililerle el sıkışması ve ardından gelen barış mesajı, siyasi arenada önemli bir gelişme olarak öne çıkıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu durumu destekleyen söylemleri, Kürt meselesinin yeniden gündeme gelmesini sağladı. İktidar ve muhalefet arasında konuyla ilgili yeni bir diyalog başlatılması, siyaset ortamındaki gerginliği azaltma potansiyeli taşıyor.

Cuma Çiçek’in değerlendirmeleri, bu adımın arkasındaki dinamikleri ve iç-dış gelişmeleri vurguluyor.

Cuma Çiçek değerlendirmelerinde, Kürt meselesinin Türkiye’nin siyasi gündemindeki önemini vurguladı. Çiçek, sınır ötesinde yaşanan radikal kırılmaların, bu konuyu yeniden tartışma gerekliliğini ortaya koyduğunu belirtiyor ve Kürt meselesinin çözümünün Türkiye’nin demokratikleşmesi açısından belirleyici bir rol oynayabileceğini, 2010 Anayasa referandumundan bu yana süregelen devlet krizini aşma potansiyeli taşıdığını  ifade ediyor. Çiçek’in bu konudaki görüşleri, daha geniş bir perspektiften ele alındığında, Türkiye’nin siyasi dinamiklerinin anlaşılması için önemli bir katkı sağlıyor.

/ilketv.com.tr/

İlginizi Çekebilir

BM Özel Temsilcisi seçimleri yakından takip etmek için Erbil’e gitti
‘Yenidoğan çetesi’nin doktor gibi görev verdiği hemşirenin telefon kaydı ortaya çıktı

Öne Çıkanlar