İzmir, Hatay ve Manisa’da yangınlar sürüyor: Evler yandı, binlerce kişi tahliye edildi

ÇevreGündem
Hatay, İzmir ve Manisa’da yangınlar sürüyor. Ormanlık alanlarda başlayan yangınların yerleşim yerlerini tehdit etmesi nedeniyle tahliyeler yapıldı. Pek çok ev ve işyeri zarar gördü.

İzmir’in Menderes ve Seferihisar ilçeleri arasında çıkan orman yangını 3’ncü gününde sürüyor.

Menderes’in Kuyucak ile Seferihisar’ın Orhanlı mahalleleri arasındaki ormanda Pazar günü saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale başlatılırken, rüzgarın saatteki hızı zaman zaman 110 kilometreye kadar ulaştı.

Yangında Atatürk ve Cumhuriyet mahalleleri ile 4 köy tahliye edildi. Dumandan etkilenen 21 kişi hastanelerde ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edilirken, alevlerin arasında kalan bir kişi ise ekipler tarafından kurtarıldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait helikopterler de söndürme çalışmalarına destek verdi.

Yangın gece boyu devam etti.

e

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2 ilde “Genel Hayata Etkililik Kararı” alındığını açıkladı. Yerlikaya, “İzmir, Bilecik ve Hatay’da meydana gelen orman yangınları sonrası 50 binin üzerinde vatandaşımız geçici olarak güvenli bölgelere alındı” dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yangınlarda etkilenenlere hane başına 162 bin lira verileceğini duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkan Yardımcısı Tevfik Türk sosyal medya hesabı üzerinden “Devam eden Seferihisar ve Menderes’teki orman yangınları 80 bin 122 dekara, 11 bin 200 futbol sahasına ulaştı” açıklamasını yaptı.

d

Hatay’da da yangın sürüyor

Hatay’ın merkez Antakya ilçesine bağlı Karaali Mahallesi’ndeki ormanlık alanda başlayan ve rüzgarın etkisiyle Oğlakören ile Üçgedik mahallelerine de sıçrayan yangına karadan müdahale gece boyunca devam etti.

Sabahın ilk ışıklarıyla yangın söndürme helikopteri de çalışmalara destek vermeye başladı.
Dün Karaali Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangın, kuvvetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyümüş, 3 mahalle tedbir amaçlı tahliye edilmişti.

En az 200 ev boşaltıldı.

Hatay’da devam eden orman yangınında zarar gören alanlar havadan görüntülendi.

h
Hatay.
aa

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı gece İzmir Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Harekat Merkezi’nde yaptığı açıklamada, Manisa’nın Akhisar, Kula ve Ahmetli ilçeleri ile İzmir’in Seferihisar ve Menderes ilçeleri ile Hatay’daki yangınların devam ettiğini belirtti.

Yumaklı, İzmir’deki yangınlar nedeniyle bazı yerleşim yerlerinin tedbiren tahliye edildiğini bildirerek,“Seferihisar ve Menderes’te 5 köy ve 2 mahalle tedbiren tahliye edildi. Şiddetli rüzgar maalesef çalışmalarımızda bizi zorlamaya devam ediyor. Rüzgar, gün içerisinde genelde 100 kilometrenin üzerinde seyretti” dedi.

Manisa’daki yangın 2 ilçeye sıçradı

Manisa’nın Akhisar ilçesinde 28 Haziran’da başlayan Ahmetli ve Kula ilçelerine sıçrayan orman yangınının 4. gününde ekiplerin alevleri kontrol altına alma mücadelesi sürüyor.

Dün çıkan ve rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerine kadar ulaşan yangına sabah saatlerinde 5 uçak ve 7 helikopter alevlerle mücadele çalışmalarına destek vermeye başladı.

Ekiplerin 3 ilçedeki yargını söndürme çalışmaları havadan ve karadan sürüyor.

Kaynak: Sol Haber

İlginizi Çekebilir

Çin Komünist Partisinin 100 milyon üyeyi aştığı açıklandı
Hatimoğulları: Siyasi hesaplaşmaların yargı yoluyla çözülme gafletinden vazgeçilmelidir

Öne Çıkanlar