Geçici Şam yönetimi ordusuna bağlı silahlı gruplar, Deyrizor kırsalında Fırat Nehri kıyısındaki El-Aşara Köprüsü yakınlarında Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) saldırı düzenledi.
SDG Medya Merkezi’nden yapılan açıklamada, saldırının Şam hükümetine bağlı gruplar tarafından, hükümetin kaçakçı gruplarının nehirden geçişi sırasında köprü yakınlarında konuşlu DSG birliklerinin doğrudan hedef alınmasıyla gerçekleştiği belirtildi.
Açıklamada, “Saldırıya karşı güçlerimiz gerekli saha tedbirlerini almaya başlamış olup, bu açıklamanın hazırlandığı sırada gelişmeler devam etmektedir” denildi.
DSG, bölgede güvenlik ve istikrarı koruma taahhütlerini teyit ederek Şam hükümetini istikrarı baltalamakla suçladı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Şam hükümetinin bu hedef alma ve bölgenin istikrarını baltalayan kaçakçılık operasyonlarına kılıf sağlayan unsurlarının tüm sorumluluğunu vurguluyoruz.”
Son 1 ayda Şam yönetimine bağlı güçlerin Deyrizor, Der Hafir, Tişrîn Barajı ve Til Temir bölgeleri ile Halep’in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerinde DSG’ye dönük saldırıları arttı.
DSG geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada sadece Ağustos ayının ilk haftasında bu bölgelerde 22 saldırı düzenlendiğini açıklamış ve özerk yönetimin bölgelerine yönelik saldırıların Suriye geçiş hükümeti Cumhurbaşkanı Ahmed El-Şera ile DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi arasında 10 Mart’ta imzalanan anlaşmayla çeliştiğini belirtmişti.
/Kaynak:numedya/










