🔴 AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup toplantısında ilahi okumasına yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Çelik, Özel’in açıklamalarını “siyasi navigasyon problemi” olarak nitelendirerek, değerlendirmelerinin “dayanaksız” olduğunu savundu.
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup toplantısında ilahi okumasını eleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile ilgili açıklamalarda bulundu.
CHP lideri Özel’e “‘siyasi navigasyon’ problemi vahim bir noktaya geldi” diyen AKP’li Çelik, sosyal medya paylaşımında şunları kaydetti:
“CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sayın Cumhurbaşkanımızı grup toplantımızda “ilahi okuyor” diye eleştirmiş. CHP Genel Başkanının “siyasi navigasyon” problemi vahim bir noktaya geldi. Tespitlerinin yanlışlığı ve teşhislerinin dayanaksızlığı konusunda kendi rekorlarını kırmaya devam ediyor.
Ak Parti milletin partisidir. Evlerde, yollarda vatandaşlarımızın dilinden düşmeyen güzel sözlerin, okul bahçelerinde çocuklarımızın cıvıl cıvıl neşesine eşlik eden ifadelerin Ak Parti grup toplantımızda Cumhurbaşkanımız tarafından dillendirilmesi bizim ruh kökümüzün neticesidir.
Sn. Özgür Özel, özgürlük denilmesi gereken yerde baskı ile öne çıkan, millet denilmesi gereken yere vesayet tabelası asan bir siyasi geleneği sürdürdüğü için bir türlü bunları anlamıyor. Ak Parti grubunda sadece milletin dili konuşulduğu için anlamakta zorluk çekiyor.
Milletin adamı Cumhurbaşkanımızın doğum günü kutlu olsun. Sadece millete adanmış ve sadece milletin dilini konuşan yürüyüşünün daha nice bereketli yılları olsun.”
ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ?
Dün akşam Bakırköy’de düzenlenen “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginde konuşan CHP lideri Özgür Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında ilahi okumasını şu sözlerle eleştirmişti:
“Bugün çıkmış grup toplantısında ilahi okuyor. O ilahi okuyanların ağzına yakışır, ayrı konu. Ama siyasetin konusu değildir. Sen kürsüye çıkınca Erdoğan, orada ilahi okumayacaksın, yoksulluğu bitirmeyi konuşacaksın, işsizliği konuşacaksın, kuru ekmekle sahur yapanları konuşacaksın, sosyal yardımla iftar yapanları konuşacaksın, işsizliği bitiyor musun onu konuşacaksın.”
/Kaynak: Birgün/










