🔴 Milli Savunma Bakanlığı, İran’dan ateşlenen ve Türk hava sahasına giren bir balistik füzenin NATO unsurları tarafından Doğu Akdeniz’de etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Füzenin bazı parçalarının Gaziantep’te boş arazilere düştüğü, olayda can kaybı yaşanmadığı bildirildi.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İran’dan ateşlenen ve Türk hava sahasına yönelen bir balistik füzenin NATO’nun hava ve füze savunma unsurları tarafından etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, söz konusu mühimmatın Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO savunma unsurları tarafından imha edildiği belirtildi. Açıklamaya göre füzenin bazı parçaları Gaziantep’te boş arazilere düştü.
MSB, olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığını bildirdi.
Açıklamada ayrıca Türkiye’nin iyi komşuluk ilişkilerine ve bölgesel istikrara önem verdiği vurgulanarak, ülke topraklarına ve hava sahasına yönelik tehditlere karşı gerekli adımların kararlılıkla atılacağı ifade edildi.
Bakanlık, Türkiye’nin bu konudaki uyarılarının dikkate alınmasının tüm tarafların yararına olacağını belirterek kamuoyunu bilgilendirdi.
/Kaynak:İlke Tv/












