Dilek İmamoğlu: “Yaşananlar demokrasi adına utanç verici”

GündemPolitika

CHP’ye yönelik mutlak butlan kararına tepki gösteren Dilek Kaya İmamoğlu, süreci “ülkemiz adına büyük bir kırılma” sözleriyle değerlendirdi. İmamoğlu, yaşananların demokrasi açısından ağır sonuçlar doğurduğunu söyledi.

 

15 aydır cezaevinde tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu, CHP’de genel başkan değişiminin yaşandığı kurultay hakkında ‘mutlak butlan’ kararı verilmesine tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Dilek İmamoğlu, bu gelişmenin sadece CHP ile ilgili olmadığını, demokratik siyasete ve hukuk devletine yönelmiş ağır bir darbe olduğunu belirtti.
Mutlak butlan kararı ve sonrasında yaşananları ‘ülkemiz adına büyük bir kırılma ve demokrasi ayıbı’ olarak nitelendiren Dilek İmamoğlu, şunları kaydetti:

“Demokrasimiz ve ülkem adına büyük bir üzüntü, derin bir kaygı ve tarifsiz bir utanç içindeyim. Cumhuriyet Halk Partisi’ne kayyum atanması Türkiye demokrasisinin nasıl ağır bir baskı altına alınmak istendiğinin en açık göstergelerinden biridir. Bu yalnızca bir siyasi partiye yönelik bir müdahale değildir; milyonlarca yurttaşın iradesine, demokratik siyasete ve hukuk devletine yönelmiş ağır bir darbedir. Partimiz tarihinde de, ülkemizin siyasi tarihinde de böylesine büyük bir antidemokratik müdahale ve sivil siyaseti tasfiye etme çabası görülmemiştir. Sandıkta yenemediğini hukuk eliyle susturmaya çalışmak, demokrasiyi zedelemekten başka bir sonuç doğurmaz.

‘BÜYÜK BİR KIRILMA VE DEMOKRASİ AYIBI’

Oysa Cumhuriyet Halk Partisi, bu ülkenin kurucu değerlerinin, demokrasi mücadelesinin ve halk iradesinin en güçlü temsilcilerinden biridir. Cumhuriyet Halk Parisine yaşatılan bu durum Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ülkemiz adına büyük bir kırılma ve demokrasi ayıbıdır. Bugün asıl mesele yalnızca CHP değildir. Mesele; hukukun bağımsız kalıp kalamayacağı, yurttaşın oyunun değerinin korunup korunamayacağı ve Türkiye’nin demokratik geleceğinin nasıl şekilleneceğidir. Her şeye rağmen, ülkemin vicdan sahibi, adalete ve demokrasiye sahip çıkan insanları sayesinde; hukukun üstünlüğüne, demokratik değerlere ve toplumsal barışa kavuşacağı günlere olan inancımı koruyorum.”

Kaynak: Birgün

İlginizi Çekebilir

Ali Engin Yurtsever: Fabian Stratejisi Artik Turkiye’de
Analiz: Doğu Afrika, kullanılmış giysi ithalatını azaltmak istiyor ancak bu hiçte kolay değil

Öne Çıkanlar