🔴DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesine bir mektup yazarak Abdullah Öcalan’a yönelik ‘umut hakkının’ ‘ciddiyetle ele alınmasını’ ve ‘en kısa sürede sonuçlandırılmasını’ talep etti.
Mektupta, Birleşmiş Milletler’in (BM) bağlayıcı kararları arasında yer alan Nelson Mandela Kurallarından ve ‘umut hakkı’ ilkesinden Abdullah Öcalan’ın da yararlanması gerektiğine ilişkin kararın Bakanlar Komitesi tarafından ‘ciddiyetle ele alınması’ ve ‘en kısa sürede sonuçlandırılması’ talep edildi.
Ayrıca, Türkiye’de devam eden ve iktidarın ‘terörsüz Türkiye’ olarak adlandırdığı sürecin de Öcalan’ın durumundan etkileneceği ifade edildi.
Öcalan’ın avukatlığını yapan Asrın Hukuk Bürosu, Abdullah Öcalan’ın ‘umut hakkından’ faydalanması için Avrupa Konseyi’ne 2 ay önce bildirim yapmıştı.









