Kürdistanlıların uluslaşma yolunda ciddi gelişmeler kaydettiği ve yeni bir dünya düzeninin hayatımıza her açıdan yerleştiği son yıllarda zamanın hızına yetişmek mümkün değil. Bu değişimlerin mutlu ya da mutsuz aktörü olmak ise insandan insana değişiyor. Ancak geçmişin bize öğrettiği en önemli şeylerden birisi yine geçmişin kendisidir: onu asla unutmamak ve yok saymamak.
İster bireyler isterse milletler açısından olsun, geçmişi sahiplenmek, onunla iç içe yaşamak ve geleceğe ihtiyacımız kadarını taşımak tarihe tutunmanın da gereğidir. Tarihe tutunma meselesi ise her zamankinden daha çok çaba, yetenek, çalışma, üretim, değişim ve özgünlük gerektiriyor.
Bu özgünlüğün katma değere dönüşmesi için de medya dünyasına hepsinden çok daha fazla iş düşüyor. Bu açıdan, Kürdistan medya dünyasında alternatif ve tarafsız bir yayın çizgisi ile kendine yer edinen Nûpel Online’da, üç yıldan fazla geçen zamanda çok şey öğrendim ve kendimce de yazdım. Kürtçe ve Türkçe yazdığım yazı ve yaptığım röportajların her birinde özenle ulusal katkıyı esas aldım. Yazının ciddiyetine, edebiyatın vazgeçilmezliğine hep inandım ve hep de inanacağım. Üç yıl boyunca keyifle ve özgürce gelişerek yazdım. Küçük engelleri aşmayı, önyargıları kırmayı, siyasal fanatizmden uzak kalmayı ve ekip çalışmasına inanmayı bu süreçte elden geldiğince kavramaya çalıştım.
Bu nedenle Nûpel’e veda etmiyorum. Nûpel’de öğrendiklerimi kullanmayı, oradan geldiğimi hatırımda tutarak vefanın kıymetini artırmayı ve kendime de vefa öğütlüyorum. Zira, vefa, bilgi, düşünce, kültür, sanat ve sanatçının pek çok şeyden daha değerli olduğunu, hele ulusların dünyasında bu güçlerin asli unsur olduğunu bu üç yılda biraz daha gördüm.
Saygıdeğer Günay Aslan’a vefası, yeni kararıma verdiği dostane desteği ve nezaketi için ve bilhassa okurlarımıza teşekkür etmek isterim.
Kürdistan’ın her fikre, herkese ve hepimize ihtiyacı olduğu kadar, bizim de Kürdistan’a ve onun şeffaf, çoğulcu, bağımsız düşünen ve her yönüyle bağımsızlığını garanti altına alan kültürlü yarınlarına karşı sorumluluğumuz var.
Lisede defterime yazdığım ama sahibine fikren çok uzak olduğum bir sözle bitirmek isterim: “Okumak iptiladır, müptelalara selam olsun!”
*
Nûpel’in notu:
Sitemizin son 3 yılına yazıları ve söyleşileriyle renk ve anlam katan kıymetli yazarımız sevgili Behice Feride Demir’e katkıları için çok teşekkür ediyor, yazınsal yaşamında bundan böyle de başarılı çalışmalara imza atacağına inanıyor, kendisine kolaylık diliyoruz…












